Dezerty

Zdravý avokádový cheesecake s limetkou

Výživné, bohaté a krémové: avokádo dokáže proměnit jakékoliv jídlo na hotový gurmánský zážitek. Ačkoliv bylo avokádo dlouhou dobu považováno za výhradně mexické ovoce, v posledních letech se na svět konečně dostali i všechny výhody s konzumací avokáda spojené. A tak mám dnes avokádo na pultech každé samoobsluhy a vy si můžete vybrat z velkého množství receptů na jeho zpracování. Nápadov pro vás připravil úžasný sladký recept na avokádový cheesecake, po kterém se u vás doma jenom zapráší!

Ingredience na těsto:

  • 200g měkčeného másla
  • 3 čajové lžičky hnědého cukru
  • 1 banán
  • 2 šálky mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli

Ingredience na krém:

  • 400g smetanového sýra (nejlépe mascarpone)
  • 2 zralá avokáda
  • 1 limetku
  • 3 lžíce moučkového cukru

A jak na to?

  1. Nejprve smícháme měkké máslo, spolu cukrem, solí a kakaovým práškem. Vidličkou rozmačkáme banán a přidáme ho do směsi. Poté přidáme ještě jedlou sod smíchanou s citrónovou šťávou a za postupného přisypávání mouky začneme hnít těsto (dokud nezačne tvrdnout).
  2. Těsto vyválíme asi na tloušťku 8mm a umístíme jej do dortové formy. Nezapomeneme také vytvarovat okraje. Před pečením přes těsto dáme kolečko pečícího papíru a pečeme 30-40 minut na 180°C. Po pečení necháme nějakou dobu vychladit.
  3. Pro výrobu krému smícháme nesekané avokádo se šťávou limetky v mixéru. Přidáme k nim moučkový cukr a smetanový sýr a důkladně mícháme, dokud nedostaneme celistvou hladkou směs.
  4. Krém rovnoměrně rozvrstvíme po těstě a uhladíme dohladka. Nakonec na něj ještě přidáme nastrouhanou čokoládu. Hotový cheesecake dáme do lednice po dobu několika hodin, aby se usadil.
  5. Nechte si chutnat!

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button