DezertyRecepty

10 receptů na jednoduché a rychlé, nepečené dezerty #2

6. Broskvový dort

Budeme potřebovat:

  • 1 bal. světlé kulaté piškoty
  • 1 bal. tmavé kulaté piškoty
  • 1 konzerva kompotovaných broskví
  • 5 kelímků zakysané smetany
  • 2 bal. ztužovač šlehačky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce Granka
  • čokoládová rýže na ozdobení

Postup:

Do misky dáme zakysanou smetanu, přidáme ztužovač šlehačky a moučkový cukr. Z těchto ingrediencí utřeme hustý krém. Na dno dortové formy poklademe tmavé piškoty, které pokapeme šťávou z broskvového kompotu. Piškoty pokryjeme třetinou smetanového krému a rovnoměrně ho rozetřeme. Na první vrstvu krému poklademe tmavé a světlé piškoty. Na druhou vrstvu krému pak poklademe piškoty a na tenké plátky nakrájené kompotované broskve. Následně vrstvíme druhou třetinu krému, který rovnoměrně rozetřemem, a poklademe znovu tenké plátky ovoce. Poklademe piškoty plochou stranou nahoru a do zbylého smetanového krému přidáme granko a promícháme. Tento tmavý krém navrstvíme na piškoty a pěkně uhladíme. Povrch pak stačí ozdobit dvoubarevnou čokoládovou rýží, celý dort zakryjeme alobalem a odložíme do ledničky.

18355498-57d21f7fd7dd55-full

7. Nepečený nutellový zákusek

Budeme potřebovat:

  •  250 g kakaových sušenek
  • 40 g másla
  • 100 ml broskvový džus
  • 30 g čokoládového prášku pro přípravu horké čokolády

Krém:

  • 250 g smetanového sýru (mascarpone, filadelfie, …)
  • 50 g moučkového cukru
  • 150 g nutely
  • 500 ml smetany na šlehání
  • 150 g čokolády
  • 150 ml smetany na šlehání

Postup:

Sušenky pomocí mixéru rozmixujeme na jemný prášek, přidáme čokoládový prášek a postupně přidáváme rozpuštěné máslo střídavě s džusem (můžeme zvolit i multivitamin nebo meruňku). Připravenou směs rukama utlačíme na dno formy o průměru cca 26 cm (dno vyložte pečícím papírem) a odložíme do ledničky ztuhnout. Nutellu si rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem utřeme do hladké hmoty, kterou rozdělíme na 2 části. Polovinu vyšlehané šlehačky přidáme do smetanového sýra utřeného s cukrem, druhou polovinu přidáme k rozpuštěné nutelle. K vymíchání nutelly spolu se šlehačkou přidáme druhou polovinu smetanového sýra s cukrem a promícháme. Smetanu na polevu zahřejeme, ale nevaříme, a odstavíme z ohně. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Na základ navrstvíme bílý krém, na bílý navrstvíme tmavý a na povrch nelijeme připravenou polevu ze smetany a čokolády. Necháme ztuhnout a podáváme.

63313224-9df2f7027de555-full-1

8. Drsné 3bit řezy

Budeme potřebovat:

  • 1 bal. karamelového salka
  • máslové sušenky

Krém:

  • 500 ml mléka
  • 3-4 šálky krystalového cukru
  • 200 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce bramborového škrobu

Povrch:

  • 750 ml smetany na šlehání
  • 3 bal. Ztužovače šlehačky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • čokoláda na strouhání

Postup:

Připravíme si formu na pečení o velikosti cca 25×31 cm. Dno vyložíme sušenkami. Zalijeme karamelovým salkem a pěkně uhladíme. Znovu navrstvíme sušenky. 250 ml mléka přivedeme k varu a v druhé polovině rozmícháme cukr, mouku a škrob. Když mléko vře, přidáváme za stálého míchání druhou mléčnou směs a uvaříme hustou hmotu, kterou necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a postupně přidáváme vychladlou mléčnou hmotu. Navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Poklademe další vrstvu sušenek. Smetanu ušleháme spolu se ztužovačem do tuhé šlehačky, navrstvíme na sušenky a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice a necháme ztuhnout (pokud chceme mít smetanovou vrstvu hodně tuhou, přidáme 1 balíček práškové želatiny). Před podáváním povrch ozdobíme strouhanou čokoládou.

72594185-530d533a007555-full

9. Rychlý jahodově-banánový dezert za 15 minutek

Budeme potřebovat:

  • 24 ks dlouhých dětských piškotů
  • jahody
  • banány
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 1 bal. jahodového pudinku
  • 6 lžic kr. cukru
  • 700 ml mléka

Postup:

Uvaříme vanilkový a jahodový pudink z mléka o objemu 350 ml, které jsme osladili 3 lžícemi cukru. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Banán nakrájíme na kolečka. Připravíme si formu, vyložíme ji potravinářskou fólií, na dno poklademe piškoty, navrstvíme polovinu vanilkového pudinku, poklademe jahody, navrstvíme polovinu jahodového pudinku, poklademe piškoty, navrstvíme vanilkový pudink, poklademe banány, navrstvíme jahodový pudink a znovu poklademe piškoty. Odložíme na minimálně 5 hodin do ledničky ztuhnout a můžeme podávat.

22564507-090a0cc7f2a175-full

10. Famózní ovocné řezy

Budeme potřebovat:

  • 250 g máslových sušenkek nebo bebe
  • 5-6 ks banánů
  • 1 l mléka
  • 2 bal. čokoládového pudinku
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 250 g jemného tvarohu
  • 8 lžic kr. cukr
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • skořice na posypání
  • kulaté dětské piškoty
  • mandarinkový kompot

Postup:

Na menší plech poklademe sušenky, na polovinu vyložíme překrojené banány a zalijeme je mírně vychladlým čokoládovým pudinkem (Puding: 1/2 l mléka rozdělíme na 2 části, jednu vlijeme do hrnce, přidáme 4 lžíce kr. cukru a přivedeme do varu. Mezi tím v druhé části mléka rozmícháme 2 čokoládové pudinky a za stálého míchání vlijeme do vroucího mléka a vaříme do zhoustnutí). Na pudink znovu poklademe vrstvu sušenek, poklademe okapané mandarinky. Sušenky můžete potřít i šťávou z mandarinek. Připravíme si druhý pudink – z půl litru mléka, vanilkového pudinkového prášku, kr. cukru a vanilkového cukru, necháme ho vychladnout a do vychladlého přidáme tvaroh. Mixérem spojíme. Krém navrstvíme na mandarinky, poklademe piškoty a na vrch navrstvíme šlehačku s moučkovým cukrem, do které jsme přidali zakysanou smetanu a mixérem krátce spojíme. Vrch před podáváním ozdobit skořicí. Ještě před podáváním odložíme koláč do lednice ztuhnout na 6 hodin (nebo nejlépe na celou noc). Dobrou chuť!

80270593-910fd1c2683545-full

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

  1. Děkuji moc za inspiraci. Určitě vyzkouším jahodovo-banánový dezert. Doufám, že se povede, protože tady vypadá nádherně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button