Recepty

Nejlepší recept na vaječnou pomazánku

Velikonocům bezesporu vládnou vajíčka a čokoláda. Co ale s vejci po Velikonocích, když jich jako každým rokem zbude tak mnoho? Nápadov pro vás má jeden návrh: zkuste naši vaječnou pomazánku! Vajíčková pomazánka je chutnou snídani a svačinkou a se správným receptem si na ní pochutná opravdu každý! Jdete do ní?

Budeme potřebovat:

  • čerstvou pažitku
  • 1 cibuli
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • vejce natvrdo (4-5)
  • několik lžic másla

A jak na něj?

  1. Vajíčka oloupeme a pomocí vidličky anebo jiných kuchyňských nástrojů je rozmačkáme.
  2. Vaječnou směs smícháme s trochou másla, přidáme majonézu a nadrobno nakrájenou cibulku.
  3. Dochucujeme hořčicí solí a pepřem podle naší chuti.
  4. Nakonec přidáme pažitku a podáváme nejlépe s čerstvým pečivem a máslem.
  5. Dobrou chuť!

 

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button