Recepty

Recept na domácí kinder pingui

Na přípravu budeme potřebovat:

  • 1 hrnek mouky
  • 1/2 másla
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 vajíčka
  • 150 g Nutelly
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na přípravu krému budeme potřebovat:

  • 700 ml sladké smetany
  • 100 ml mléka
  • 4 PL pr. cukru
  • 15 g želatiny

kinderpingui3

Na přípravu glazury I. budeme potřebovat: 

  • 50 g horké čokolády
  • 50 g mléčné čokolády
  • 1 ČL roztopeného másla
  • 2 PL rostlinného oleje

kinderpingui4

Na přípravu glazury II. budeme potřebovat

  • 100 ml smetany na šlehání
  • 125 g horké čokolády
  • 1 PL másla

kinderpingui

 

 

  1. Vajíčka vyšleháme spolu s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, vanilku a nutellu. Důkladně promícháme.
  2. Postupně do rozmíchané hmoty přidáváme mouku, kakao a prášek do pečiva. Směs si rozdělíme na 2 části. Obě směsi nalijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 12-15 minut oboustranně.
  3. Připravíme si krém. Želatinu si vložíme do 150 ml mléka a necháme nabýt. Želatinu smícháme se zbytkem mléka a pořádně promícháme.
  4. Smetanu na šlehání smícháme spolu s práškovým cukrem do pevné hmoty a následně přidáme nabytou želatinu.
  5. Připravíme si glazuru. Všechny ingredience na glazuru I. si dáme do hrnce a šleháme nad párou.
  6. Jednu polovinu vyšlehaného krému si naneseme na první vrstvu těsta. Polijeme glazurou I., naneseme zbylý krém, přikryjeme druhou vrstvou těsta a následně naneseme glazuru II (Smetanu si zahřejeme v hrnci a přidáme čokoládu s máslem. Necháme rozpustit a za stálého míchání rozmícháme v hladký krém.).
  7. Necháme odstát v lednici minimálně 2 hodiny, nakrájíme na řezy a podáváme.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button