Recepty

Nejoblíbenější recepty s cuketou #14 Extra vlhké cuketové brownies

Ingredience

Na brownies

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa (nejlépe kvalitního, např. holandského)
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 3-5 polévkových lžic vody
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů (není nutné)

Na polevu

  • 3 lžíce kakaa
  • 1/4 hrnku roztátého másla
  • 2 hrnky cukru moučka
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup

Krok 1

Dejte předehřát troubu na 180 °C. Vyložte pečicí plech (o rozměrech zhruba 23 cm x 33 cm) pečicím papírem a dejte ho stranou.

Krok 2

V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu a sůl.

Krok 3

V jiné míse pomocí mixeru smíchejte olej, cukr a vanilkový extrakt. Vmíchejte suchou směs.

Krok 4

Přidejte nastrouhanou cuketu. Nechte těsto několik minut uležet, aby mohlo vstřebat vlhkost z cukety. Pokud je směs stále moc sypká, přidejte trochu vody. Vodu přidávejte postupně po lžících, nejvýše však 5. Těsto by mělo být velmi husté, ale ne práškovité.

Krok 5

Pokud chcete, vmíchejte nasekané vlašské ořechy. Nebojte se pro zpracování těsta použít ruce místo vařečky.

Krok 6

Těsto dejte na připravený plech. V předehřáté troubě pečte 25-30 minut.

Krok 7

Pokud chcete, připravte si nyní polevu: Smíchejte máslo, kakao, sůl a cukr moučkový. Vmíchejte mléko a vanilkový extrakt.

Krok 8

Až budete mít upečené brownies, nechte je zcela vychladnout a rozetřete na ně připravenou polevu. Nakrájejte na jednotlivé řezy a nechte ztuhnout v lednici. Poleva bude ztuhlá na povrchu, pod ním ale zůstane vlhká a mazlavá.

Krok 9

Brownies uchovávejte po dobu 2 dnů v uzavřené vzduchotěsné nádobě.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button