Recepty

7 receptů na horké nápoje pro zahřátí

Svařené víno s jablečnou šťávou

Mulled-Wine

Potřebujeme

  • 1 lahev ovocného červeného vína
  • 3 hrnečky jablečné šťávy
  • Šťáva a kůra z jednoho pomeranče
  • 1/4 hrnečku medu
  • Koření (hřebíček, skořice, badyán, muškátový oříšek atd.)

Postup

  1. Vše smíchejte a přiveďte k varu.
  2. Přibližně 10 minut vařte na mírném ohni a občas zamíchejte.

 

Horká brusinková šťáva

brusinková šťáva

Potřebujeme

  • 1 litr brusinkového džusu
  • 2 lžíce javorového sirupu (dá se nahradit i jiným sladidlem)
  • 2 kousky celé skořice
  • 6 hřebíčků
  • 1 mandarinku

Postup

  1. Mandarinku rozčtvrťte a vymačkejte z ní šťávu.
  2. Všechny ingredience smíchejte a přiveďte k mírnému varu.
  3. Za občasného míchání vařte nápoj zakrytý asi 20 minut. Před podáváním sceďte.

 

Svařené pivo

mulled-beer-1

Potřebujeme

  • 1 litr piva
  • 2 a 1/2 lžičky medu
  • 1 kousek celé skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1 cm nakrájeného zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého kardamonu
  • 1 hvězdička badyánu
  • Špetka mletého muškátového oříšku

Postup

  1. Vše smíchejte a v hrnci pomalu zahřívejte. Nevařte.
  2. Sceďte a podávejte.

Svařený ananasový koktejl „Tekuté zlato“

IMG_2980

Potřebujeme

  • 1 litr ananasového džusu
  • Nové koření
  • Černý pepř
  • Hřebíček
  • 2 kusy celé skořice
  • 60 ml tmavého rumu
  • 60 ml brandy
  • 1 vanilkový lusk (s vydlabaným vnitřkem a podélně rozkrojený)

Postup

  1. Do středně velkého hrnce vložte koření a ananasový džus a vařte na mírném ohni asi 2 minuty.
  2. Přidejte tmavý rum a brandy.
  3. Za občasného míchání ohřívejte 15 minut.

 

Svařená jablečná šťáva

steaming cider 2

Potřebujeme

  • 3 hrníčky jablečného moštu
  • 2 lžíce hnědého cukr
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 4 hřebíčky
  • 2 kousky celé skořice nalámané na kousky
  • 1/2 hrníčku rumu nebo Calvados

Postup

  1. Smíchejte mošt, cukr a koření a zakryté vařte na mírném ohni 10 minut.
  2. Přidejte rum nebo Calvados a znovu zahřejte. Sceďte a podávejte.

 

Svařené bílé víno s hruškovicí

51139810

Potřebujeme

  • 750 ml suchého bílého vína
  • 60 ml hruškovice
  • 3 lžičky medu
  • 2 plátky čerstvého zázvoru
  • 3 hřebíčky
  • 3 zelené kuličky kardamonu
  • Plátky hrušky

Postup

  1. Víno, med a koření smíchejte v hrnci a ohřívejte 15 až 20 minut.
  2. Ochutnejte a přidejte koření či med podle vlastní chuti. Přimíchejte hruškovici.
  3. Slijte do hrnečků i s kořením a do každého přidejte plátek hrušky.

 

Horká čokoláda se svařeným vínem

6553939125_d350b11acb_o

Potřebujeme

  • 500 ml vody
  • 750 ml červeného vína
  • 400g cukru krupice
  • 100g kakaa
  • 2 kousky celé skořice
  • 4 hvězdičky badyánu
  • 8 hřebíčků
  • 250g nalámané tmavé čokolády (měla by být nejlépe 70%)
  • 2 mandarinky nebo pomeranče (nakrájené na čtvrtiny)
  • 1 větvička rozmarýnu

Postup

  1. Vodu, cukr, kakao, koření a čokoládu ohřejte v hrnci až téměř k varu.
  2. Sundejte z ohně a míchejte, až se čokoláda rozpustí.
  3. Přidejte mandarinky či pomeranče a rozmarýnu a nechte odstát 10 minut.
  4. Přidejte červené víno a znovu zahřejte na mírném ohni.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button