NezařazenéRecepty

Dejte si domácí kávovou zmrzlinu

Budeme potřebovat:

  • 2 šálky dvojitého krému
  • 150ml mléka
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 5 vaječných žloutků
  • 2 čajové lžičky mleté kávy

A jak na to?

  1. Nejprve si uvaříme malou porci silného espressa.
  2. Smícháme mléko s dvojitým krémem do malého hrnce a ten pak umístíme na sporák při mírném ohřevu. Směs zahříváme, dokud neuvidíme první bublinky. (Pokud chceme menší obsah tuku, bude stačit pouze dovjitý krém bez mléka)
  3. V jiné misce utřeme žloutek spolu s cukrem a šleháme, dokud nemáme nadýchanou pěnu. Pokračujeme v míchání a do žloutkové směsi začneme jemně vlévat horké mléko s krémem. Tuto směs zamícháme a dáme na sporák. Vaříme, dokud směs nebude opravdu hutná a tlustá.
  4. Hrnec vyjmeme ze sporáku a za studena pokračujeme 1-2 minuty v míchání.
  5. Nalijeme směs do plastové nádobky, přidáme asi 1/5 šálku espressa, promácháme a nakonec směs zakryjeme.
  6. Směs necháme stuhnout na pokojové teplotě a poté ji umístíme do mrazničky, dokud není zcela ztuhlá.
  7. Užijte si vaši zmrlinu!

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button