Recepty

Vyzkoušejte lahodou frittatu se špenátem a slaninou

Snídaně je důležitým základem dne, proto je nutno se pořádně a vydatně nasnídat. Potřebujete spoustu energie na následující den? Pak vyzkoušejte skvělou frittatu. Špenát je plný vitamínů a živin, které pomohou nastartovat den. Vejce jsou zase zdrojem bílkoviny, která je pro správný start také důležitá.

Vajíčka ke snídani

Máte pocit, že neustále konzumujete jedno a to samé ke snídani? Chcete nějakou změnu, oživení? Pak vyzkoušejte frittatu. Pokud nechcete po ránu konzumovat slaninu, můžete místo toho zvolit jen špenát, rajčata nebo červenou papriku. Jde o skvělý a jednoduchý způsob, jak započít svůj den.

Celá příprava frittaty trvá asi půl hodiny, je ideální na snídani, ale můžete si jí připravit také k večeři. Zamilují si jí všichni, děti i dospělí. Jak si připravit tuto rychlou a vydatnou snídani?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek nakrájené a smažené slaniny
  • 8 vajec
  • ½ šálku smetany
  • 1 paprika nakrájená na kostičky
  • ½ červené cibule nakrájené na kostičky
  • 2 střední rajčata
  • 3 šálky listů špenátu

Jak postupovat:

Rozklepněte všechna vejce do misky, přidejte smetanu a následně promíchejte. Osolte podle vlastní chuti a opět rozmíchejte.

Papriku, cibuli a rajčata nakrájejte, cibuli na drobno, papriky a rajčata na větší kousky a restujte. Na konci přidejte špenát a nechejte chvíli promíchat.

Vezměte si čtvercový pekáč (asi 20 x 20 centimetrů), vložte zeleninu, přidejte slaninu a vejce. Vše promíchejte.

Frittatu pečte v troubě rozpálené na 180 stupňů po dobu 20 minut nebo do doby, dokud nebude frittata řádně upečena. Následně nechejte vychladnout, nakrájejte a můžete podávat!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button