Recepty

K snídani jedině vydatnou kaši s banánem a skořicí

Vydatná kaše je nejlepším základem dne. Je levná, výživná a navíc si ji můžete udělat podle vlastní chuti a na spousty a spousty variací. Nápadov vám dnes také jednu přináší – zkuste si ji pro dnešní ráno dopřát s banánem a skořicí, zaručujeme vám, že se budete oblizovat!

Budeme potřebovat:

  • 160g ovesných vloček
  • 600ml mléka anebo sójového mléka
  • 2 zralé banány
  • 30g vločkových mandlí
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce máku
  • Javorový sirup

A jak na to?

  1. Abychom udělali kaši, vložíme mléko a ovesné vločky do velkého hrnce a začneme vařit na středním ohni. Přidáme špetku soli.
  2. Vaříme 5-6 minut a to za stálého míchání, abychom měli hladkou a krémovou kaši s extra mlékem.
  3. Kaši odstavíme od zdroje tepla a servírujeme do misek.
  4. Oloupeme a nakrájíme banány.
  5. Na středním ohni opražíme mandle a to po dobu 3-4 minut.
  6. Do kaší rozmícháme skořici, mák a trochu javorového sirupu anebo med.
  7. Na povrch kaše dáme rozpustit banán a mandle a opět můžeme zalít trochou javorového sirupu anebo medu.
  8. Můžeme si pochutnávat!

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button