Recepty

3x dietní saláty ideální pro pozdní večeři

Zdravé jídlo nemusí být vždy bez chuti anebo nedobré. Je-li zdravá strava připravena správně a s vhodným kořením, může se dokonce stát vaším oblíbeným jídlem a vy ji tak můžete zařadit do svého denního jídelníčku. Naše dnešní recepty jsou toho důkazem, tyto saláty jsou přesně to pravé pro lehkou a zdravou pozdní večeři. Přejeme vám dobrou chuť!

Bylinkový salát s uzenou makrelou

Budeme potřebovat:

  • 300g plátkové uzené makrely
  • 1 nakrájenou okurku
  • 1 nakrájenou červenou cibuli
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci jablečného octa
  • 1 lžíci hořčice
  • Sůl

A jak na to?

  1. Nejprve smícháme olivový olej, jablečný ocet a hořčici do jedné směsi.
  2. Přidáme bylinky, červenou řepu, cibuli a nakrájenou okurku.
  3. Ochutíme solí a uspořádáme salát na talíř.
  4. Na vrch patří uzená makrela.
  5. Podává nejlépe s celozrnným pečivem!

Svěží salát s ředkvičkami a vajíčkem

Budeme potřebovat:

  • 400g ředkviček
  • 1 okurku
  • Malé množství kopru
  • 1 vejce
  • 100g zakysané smetany
  • Mletý pepř
  • Sůl

A jak na to?

  1. Uvaříme vejce natvrdo a necháme ho postupně vychladnout.
  2. Vychladlé vejce nakrájíme na co nejmenší kousky.
  3. Nakrájíme ředkvičky, okurky a kopr.
  4. Ochutíme salát solí a pepřem a přidáme zakysanou smetanu.
  5. Smícháme vše dohromady a salát je hotový!

Italský salát

Budeme potřebovat:

  • 400g cizrny
  • 1/4 šálku pesta
  • 1 šálek cherry rajčátek
  • 1/4 šálku nakrájené mozzarelly
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • Sůl a pepř

A jak na to?

  1. V jedné míse opatrně promícháme cizrnu, pesto, cherry rajčata a mozzarellu.
  2. Ochutíme solí a pepřem a čerstvou bazalkou.
  3. Můžeme podávat!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button