Recepty

Udělejte si doma Itálii! Recept na sicilské cannolli

Ingredience

na trubičky

  • 4 hrnky hladké mouky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/4 lžičky soli
  • 3 lžíce změklého másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 2 lžičky skořice
  • 3/4 hrnku sladkého vína (Marsala nebo portské)
  • olej na smažení

náplň

  • 4 hrnky ricotta sýru
  • 1 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnku jemně sekaných koktejlových třešní
  • 1/4 hrnku čokoládových lupínků

na ozdobu

  • moučkový cukr
  • koktejlové třešně
  • čokoládové lupínky

Navíc potřebujeme formičky na trubičky. Pokud je nemáme, můžeme je vytvořit svépomocí z několika úzkých dřevěných špalíčků, obalených alobalem.

Postup

Krok 1 

Kromě vína smícháme všechny přísady na trubičky. Je důležité vše důkladně promíchat dohladka.

Krok 2 

Pomalu přiléváme sladké víno.

Krok 3 

Z těsta vytvoříme malé kuličky, které necháme 30 minut odpočívat.

Krok 4 

Přichystáme si formičky na trubičky. Kuličky vyválíme v tenké placky a namotáme je na formičky.

cannoli14

Krok 5 

Smažíme v rozpáleném oleji. Zhruba minutu, dokud trubičky nezezlátnou. Hotové trubičky odložíme na papírové ubrousky, které je zbaví přebytečného tuku.

cannoli16

Krok 6

Cca po minutě trubičky zbavíme formiček a necháme na ubrousku zcela vychladnout.

cannoli7

Krok 7 

Zatím si připravíme náplň. Smícháme ricottu, práškový cukr a vanilkový extrakt. Koktejlové třešně zmáčkneme mezi papírovými ručníky, abychom se zbavili veškeré vody. Do sýrové směsi přimícháme třešně a čokoládové lupínky. Dáme chladit do lednice na cca 30 minut.

cannoli8

Krok 8 

Směs si dáme do cukrářského sáčku a plníme trubičky. Zdobíme moučkovým cukrem, čokoládou a koktejlovou třešní.

cannoli11

Tip

Čokoládu a koktejlové třešně můžeme nahradit sekanými pistáciemi, citrónem nebo do krému můžeme přidat arašídové máslo.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button