Recepty

Jak na lahodné Panna cota?

Někdy prostě není nic lepšího, než pohodlné křesílko a k tomu lahodný vláčný dezert. Tak proč vstávat a jít si pro něj do pekárny, když si ho můžete ukuchtit za chvíli a z pohodlí domova? Základem je šlehačka a to ostatní to je v podstatě na vaší chuti – a my pro vás dnes máme jeden sladká návrh. Dáme si s námi dnes italské Panna cota?

Budeme potřebovat:

  • 150ml šlehačky
  • 1 balíček želatinového prášku
  • 2-3 lžíce cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • jakékoliv čerstvé ovoce, marmelády, čokoláda anebo něco jiného podle vaší chuti

A jak na to?

  1. Do misky s troškou teplé vody přisypte želatinový prášek a nechte jej během několika minut nabobtnat.
  2. V hrnci smícháme šlehačku a cukr.
  3. Dáme směs na plotnu a za stálého míchání přivedeme k varu.
  4. Nakrojíme vanilkový lusk na polovinu a jemně z něj oškrábeme semínka, která přidáme do vroucí směsi.
  5. Sundáme směs z plamene a přidáme želatinu. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  6. Nyní je čas, aby se náš dezert Panna cota dal vychladit. Směs rozdělíme rovnoměrně do čtyř připravených pohárků, které následně vložíme do lednice asi po dobu čtyř hodin. Mezitím si můžeme připravit polevu, ovoce anebo jiné zdobení a náš krém okrášlit.
  7. Nechte si chutnat!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button