Recepty

Čokoládové řezy s karamelovým krémem a kokosem

Ingredience

Korpus
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • ½ hrnku másla
  • 1 hrnek vody
  • 4 lžíce neslazeného kakaa(např. holandského)
  • ½ hrnku 100% tuku
  • ½ hrnku podmáslí
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
Krém
  • ½ hrnku másla
  • ¼ hrnku mléka + 2 lžíce
  • 2½ hrnku moučkového cukru, přesytý
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ⅛ hrnku karamelového toppingu
Zdobení
  • 3 hrnku strouhaného kokosu
  • 312 g karamelek
  • 3 lžíce 40% smetany
  • ¾ hrnku čokoládových kousků z mléčné čokolády/ popř. mléčná čokoláda nakrájená na kousky

samoa-chocolate-cake-bar

Postup

  1. Vymažte olejem obdélníkovou formu, dno můžete vyložit pečicím papírem. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V hrnci smíchejte máslo, vodu, kakao a tuk. Přiveďte k varu a poté přidejte mouku a cukr. Pořádně promíchejte.
  3. Poté přidejte podmáslí, jedlou sodu, vajíčka a vanilku.
  4. Těsto nalijte do připravené formy a pečte na 200 °C přibližně 15 až 20 minut.
  5. V mikrovlnce přiveďte k varu máslo s mlékem.
  6. Poté přidejte karamelový toping, moučkový cukr a vanilku. Zamíchejte do hladka.
  7. Mezitím vyndejte upečený korpus z trouby, vidličkou do něj udělejte dírky a zalijte hotovou směsí. Posypte kokosem.
  8. V mikrovlce zahřejte karamelky a smetanu, promíchejte do hladka a nalijte jako další vrstvu na korpus.
  9. Rozpusťte čokoládové kousky a „pocákejte“ čokoládou celý povrch dortu. Nechte zákusek vychladnout a trochu uležet, než budete servírovat.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button