Recepty

Výborné soba nudle s hráškem, bazalkou a parmezánem

Budeme potřebovat:

  • 170g soba nudlí
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 3/4 šálku nejlépe čerstvého hrášku
  • 1 lžíci sójové omáčky
  • 1 šálek čerstvé bazalky
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • trochu papriky
  • mletý pepř a citrónová šťáva podle chuti

A jak na to?

  1. Uvaříme soba nudle podle návodu zmíněného na obalu a poté je odstavíme. Vodo si ponecháme pro budoucí vaření hrášku – nádobu s vodou můžeme znovu vrátit na plotnu.
  2. Nudle opláchneme a dáme je do misky, kde je řádně promícháme se sezamovým olejem.
  3. připravíme si misku se studenou vodou a ledem.
  4. V nádobě, ve které jsme nechali vodu povaříme hrášek po dobu jedné minuty. Poté ho přemístíme do misky s ledem.
  5. Jakmile hrášek vychladne, můžeme ho přidat do misky s nudlemi. Přidáme sójovou omáčku, bazalku, parmezán, papriku a trochu mletého pepře. Vše dobře promícháme a hojně pokapeme citrónovou šťávou.
  6. Dobrou chuť!

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button