Recepty

Recept na delikátní Brownies z černých fazolí pouze v 5 krocích

Ingredience

  • 400 g černých fazolí (předvařených), omytých a vysušených
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku nesladkého kakaa (holandského např.)
  • 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 lžičky oleje
  • 1 lžíce mandlového mléka (popř. klasického)
  • 1 lžička balsamika
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky čerstvě mleté kávy nebo instantní
  • 1 hrnek čokoládových kousků

gluten-free-black-bean-brownies

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Pečicím papírem vyložte čtvercovou formu o velikosti 23 x 23 cm. Přes okraje formy nechte papír přesahovat asi o 5 cm.
  2. V mixéru smíchejte fazole, kakao, cukr, vajíčka, olej, mléko, balsamiko, prášek do pečiva, sodu a kávu a rozmixujte do hladka.
  3. Nalijte směs do mísy a přisypte polovinu hrnku čokoládových kousků. Zamíchejte a přelijte do formy.
  4. Vršek těsta posypejte druhou polovinou čokoládových kousků a dejte péct.
  5. Pečte přibližně 30 až 32 minut nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed nebude po vytažení čistá.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button