Rady a tipyRecepty

Co takhle dát si čokoládové víno?

Odborníci tvrdí, že čokoláda a červené víno jsou nejen dobré pro naše tělo, ale dokonce bychom je měli vyhledávat a pravidelně zařazovat v menším množstvím do našeho jídelníčku. Čokoláda, hlavně ta tmavá totiž obsahuje velké množství hořčíku a některých vitamínů. Červené víno zase výrazně posiluje naše zdraví – radí se dát si každá večer 2dl vína. My jsme našli způsob, jak dát tyto dvě lahodné a zdraví prospěšné věci dohromady. Čokoládové víno. Říkáte, že jste o něm ještě neslyšeli? Ano, je to novinka a velice oblíbená! Čokoládové víno je totiž přesně to, co vás ohřeje v studených zimních měsících a navíc báječně chutná!

Budeme potřebovat:

  • 1/2 šálku mléka
  • 1 šálek červeného vína (např. Cabernet Sauvignon)
  • 1/3 šálku mleté hořké čokolády
  • šlehačka nebo marshmallows pro výzdobu

A jak se tento lahodný nápoj vyrábí?

  1. Do hrnce s dlouho rukojetí zkombinujte mléko a čokoládu a vařte na střední teplotě sporáku
  2. Míchejte, dokud se čokoláda plně nerozpustí do mléka a vy nezískáte hustou a krémovou směs
  3. Nalijte červené víno a nechce směs ještě chvíli zahřát
  4. Servírujte čokoládové víno do sklenice a nechce si chutnat!

 

Bylo to snadné, co říkáte? Nezapomeňte ale ani na ozdobu vašeho nápoje. Šlehačka a sladké marshmallow nápoji jistě také dodají šmak! Užijte si zimní chvilky a nezapomeňte na čokoládové víno pozvat své přátele – každý totiž ocení něco teplého a zároveň sladkého!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button