Recepty

Jemná bramborová polévka se smetanou a kousky slaniny

Ingredience

  • 6 uvařených středních brambor, nakrájených na kousky
  • 8 plátků slaniny
  • 1 nakrájená cibule
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky smetany
  • 3 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregána
  • špetka soli a pepře

Zdobení

  • čedar
  • zelená cibulka

Postup

Krok 1

Nakrájejte slaninu na menší kousky a osmažte je dozlatova. Vysmažený tuk ze slaniny nevylévejte.

Krok 2

Ve velkém hrnci na tuku ze slaniny orestujte cibuli do sklovata, přidejte česnek a restujte další minutu.

Krok 3

Vmíchejte mouku a začněte přilévat vývar a poté i smetanu.

Krok 4

Přidejte bazalku, oregáno, pepř a sůl. Přidejte uvařené brambory a vařte dalších 10 minut, občas promíchejte.

Krok 5

Ozdobte čedarem, zelenou cibulkou a slaninou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button