Recepty

Motýlci z čokolády – originální ozdoba na dorty

Postup

Čokoládu rozehřejte a připravte si papír na pečení. Ten přehněte napůl, aby se vám vytvořila rýha (tento krok můžete vynechat, pokud si už jste prací s čokoládou trochu jistější).

Čokoládu přelijte do cukrářského sáčku s hodně malým otvorem.

Podél rýhy vymáčkněte pruh čokolády-tělo a poté do stran vytvořte křídla.

Čokoládu nechte trochu ztuhnout a pak opatrně přeneste na otevřenou knihu tak, aby tělo motýlka bylo v rýze knihy. Knihu lehce zavřete podle toho, jak moc má mít motýlek roztažená křídla.

Dejte na pár minut do mrazáku, nebo alespoň do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, půjde snadno slepit z papíru.

Tip:

Na knihu, pokud to není nějaká, u které Vám nevadí riskovat poškození, doporučujeme položit alobal, potravinářskou fólii, nebo alespoň ještě ještě jednu vrstvu pečícího papíru, než na ni položíte papír s čokoládovým motýlkem.

čokoládoví motýlci

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button