DezertyRecepty

Čokoládový koláč: Příprava trvá jen 7 minut

Tzv. „hrnkové koláče“ jsou podle nás nejlepší a nejjednodušší. Kdo by neměl rád tu lehkost, se kterou vysypává vše z jednoho hrnku, pak se těsto dobře promísí a v podstatě máme hotovo? Dnes pro vás máme čokoládový koláč, který se vás zachrání například tehdy, když má přijít nečekaná návštěva nebo máte prostě chuť na něco sladkého a ne moc pracného.

 

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek mletých ořechů
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 4 vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • čokoláda na polevu

Postup:

Ve velké misce si smícháme všechny suroviny. Mixér vám může velmi ulehčit práci. Je jedno, v jakém pořadí suroviny dáte do misky. Hotové těsto následně vylijeme na plech, který jsme si předtím vymastili máslem či olejem a vysypali moukou.

Celý koláč pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia asi 40 minut. Zda je koláč hotový, zjistíte klasicky dřevěným párátkem.

Na závěr koláč polijte rozpuštěnou čokoládou, případně si připravte jednu z čokoládových polev, které vám při krájení nepopraskají. Dobrou chuť.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button