Recepty

Nejlepší čokoládové dobroty, které si uděláte doma

Čokoláda je hodně univerzální a může být využita mnoha způsoby. Díky tomu tu máme nekonečné možnosti v přípravě jídel právě z čokolády.

Nachystali jsme pár receptů, ve kterých je spousta čokolády. Rozdělit je můžeme do tří kategorií – bílá, hořká a mléčná. Takže opravdu každý z vás si tu najde tu svou a může objevit svůj nejoblíbenější dezert.

Bílá čokoláda

Cheesecake cookies s malinami a bílou čokoládou

Ingredience

  • 115g smetanového sýra – měkkého
  • 1/2 šálku másla – měkkého
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 šálku hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 60g malinového mixu
  • 3/4 šálku hladké mouky s přidanou jedlou sodou
  • 1 a půl šálku ,,chipsů“ bílé čokolády

Jak na to?

Ve velké míse smíchejte sýr, máslo, olej a hnědý cukr a míchejte dokud se nespojí. Přidejte obě vejce a poté mouku s jedlou sodou a malinový mix do muffinů. Nakonec přidejte čokoládu, vytvořte cookies.

Troubu si předehřejte na 250 stupňů a pečte 10-12 minut, dokud nejsou sušenky zlatavě hnědé.

Hořká čokoláda

Čokoládové kostičky

Ingredience

  • 250 gramů hořká čokoláda
  • 250 gramů neslazené kondenzované mléko
  • 100 gramů mandle

Mandle spaříme, oloupeme a na jemno je nasekáme. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni, pak do ní přimícháme kondenzované mléko a vyšleháme hladkou hmotu, do které ještě přimícháme polovinu nasekaných mandlí. Hmotu rozetřeme na alobal, rozložený na pečicím plechu, povrch posypeme zbylými nasekanými mandlemi a dáme do chladu ztuhnout. Po ztuhnutí ji rozkrájíme na kostky, které můžeme před servírováním dozdobit třeba tuhou šlehačkou.

Mléčná čokoláda

Vídeňská čokoláda

Ingredience

  • Vejce 3 ks
  • Vanilkový cukr 1 balíček
  • Moučkový cukr 3 lžíce
  • Vanilková tresť lžička
  • Citronová tresť lžička
  • Tuk
  • (Iva, Lukana) 1 kostka
  • Kakao 50 g
  • Čokoláda – mléčná 50 g
  • Papírové košíčky

Postup

V robotu s metlami šleháme na nejvyšší rychlost celá vejce, vanilkový cukr a tresti. Šleháme do pěny. Použijeme nejhustší metlu.

V kastrolku rozpustíme tuk, kakao a čokolády, které předem rozlámeme na menší kousky. Nevaříme! Necháme zchladnout.

Do šlehače s našlehanými vejci a cukrem pomalu vmícháváme studený, ale tekutý tuk s kakaem a čokoládou. Dobře robotem rozšleháme na jemnou hladkou hmotu.

Pomocí sáčku s malou hubičkou stříkáme přímo do papírových košíčků. (Do hotové hmoty můžeme přidat mleté mandle, oříšky, jemný kokos nebo malinko kandovaného ovoce.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button