Recepty

Jemně krémové máslové sušenky Red velvet

Ingredience

  • 2 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky krupicového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce neslazeného kakaa (např. holandského)
  • 1/4 lžičky soli
  • 240 g krémového sýra (např. žervé/lučiny)
  • 4 lžíce změklého másla
  • 1 velké vejce
  • 1 lžíce červené potravinářské barvy (tekuté)
  • 1/2 hrnku moučkového cukru

Red-Velvet-Gooey-Butter-Cookies-Recipe-RecipeGirl.com_

Postup

  1. Smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl tak, aby bylo vše smíchané.
  2. Pomocí ručního robotu našlehejte máslo a žervé dohladka. Přidejte vejce a potravinářskou barvu.
  3. Suché ingredience přisypte ke krému a dobře promíchejte. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte do lednice aspoň na dvě hodiny.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C a dva plech vyložte pečicím papírem. Do plytkého talíře nasypte moučkový cukr.
  5. Z těsta tvořte střední kuličky, oválejte v moučkovém cukru a položte na plech. Mezi jednotlivými sušenkami nechte aspoň 5 cm místa. Pečte přibližně 10 až 12 minut. Poté vyndejte z trouby a sušenky položte na rošt, aby úplně vychladly.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button