Recepty

Domácí mléko z lískových ořechů

Budeme potřebovat:

  • lískové ořechy neloupané
  • vodu
  • lžičku skořice
  • tři lžičky vanilkové cukru anebo vanilkového extraktu

A jak na to?

  1. Nejprve ořechy opláchneme a dáme do misky, kterou pak zalijeme vodou. Obecně platí, že na jeden hrníček ořechů bychom měli spotřebovat tři hrnky vody. Tento fakt ale není tak důležitý – voda slouží totiž pouze k tomu, aby byly ořechy krásně jemňoučké.
  2. Ořechy by měly nasakovat skutečně dlouho dobu 12-24 hodin. Jakmile jsou tedy ořechy měkkoučké, slijeme vodu a dáme je do mixéru společně se dvěmi sklenicemi vody, vanilkovým cukrem a lžičkou skořice. Směs naředíme podle potřeby.
  3. Nakonec si vezmeme drobný cedník, přes který směs přepasírujeme a přelijeme.
  4. Hotové mléko přelijeme do námi zvolené nádoby a dáme vychladit do lednice. Mělo by vydržet až pět dní. 🙂
  5. Můžeme si pochutnávat!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button