DezertyRecepty

Pravá horká čokoláda se šlehačkou

Ideální do sychravých dnů a na zahnání depresivních myšlenek. Můžete použít jakoukoli čokoládu máte rádi, ovšem originál je z čokolády hořké.

Ingredience

  • 1 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 1/2 lžičky instantní kávy (volitelné)
  • 230 g hořké čokolády (aspoň 72%), nakrájené na kousky
  • šlehačku k ozdobení
Krok 1

V hrnci nad mírným ohněm rozmíchejte smetanu, mléko, cukr a instantní kávu a míchejte, dokud se neobjeví malé bublinky u okrajů. Směs nesmí vařit.

Krok 2

Sundejte z plotny a přidejte na kousky nakrájenou čokoládu a nechte zcela rozpustit za občasného promíchání. Servírujte teplé se lžící šlehačky.

French-Hot-Chocolate-made-with-real-dark-chocolateFrench-Hot-Chocolate-Recipe.-The-best-dark-hot-chocolate-recipe

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button