Recepty

Smažené sýrové tyčinky s výbornou omáčkou

Blíží se vám nějaká party, večírek nebo oslavy a vy nevíte, co připravit k jídlu? Nechcete velký oběd nebo večeři, ale nějaký rychlý předkrm či jednohubky k vínu? Pak vyzkoušejte smažené sýrové tyčinky. Jsou velmi dobré, chutné a připravené za pár minut! Vyzkoušejte tento recept i vy a už nebudete chtít připravovat nic jiného!

Chuťovka k vínu i na večírky

Přijde k vám na návštěvu kamarádka, dáte si víno a co k tomu? Obvykle do misky nasypete chipsy, tyčinky a podobné chuťovky, které doma najdete. Chystáte oslavu narozenin nebo posezení s přáteli? Klasické chlebíčky a jednohubky jsou snad na každém večírku a oslavě a vy chcete vyzkoušet něco jiného?

Pak zkuste tento jednoduchý a výborný recept! Sýr miluje snad každý a tento sýrový předkrm si oblíbí všichni, dospělí i děti. Je jednoduchý a spolu s velmi dobrou omáčkou se stane vyhledávaným předkrmem. Vaše návštěva už nikdy nebude chtít nic jiného! Jak si tento předkrm připravit?

Omáčka, která chutná

K smaženým sýrovým tyčinkám si můžete připravit chutný dip z podmáslí. I tento dip je hitem každé párty nebo rodinné večeře. Celý předkrm připravíte zhruba za dvacet minut a už vám nic nebrání si vychutnat večer s přáteli, víno a něco dobrého k tomu.

Co budete potřebovat:

  • 12 sýrových tyčinek (nakrájíte z každého sýru)
  • 1 a ½ šálku panko strouhanky
  • 3 vejce
  • 1 šálek mouky
  • Rostlinný olej na smažení

Omáčka:

  • 1/3 šálku podmáslí
  • ¼ šálku smetany
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 2 polévkové lžíce zelené cibulky
  • 1 čajová lžička sušené bazalky

Jak postupovat:

Sýrové tyčinky obalte v klasickém trojobalu, tedy dejte do mouky, vejce a panko strouhanky.

Smažte na rozpáleném oleji z každé strany.

Smícháním všech ingrediencí určených na dip vytvořte omáčku.

Vše dejte na talíř, omáčku do misky a máte hotový předkrm nebo jednohubky. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button