Recepty

Dopřejte si delikátní veganský čokoládový krém

Budeme potřebovat:

  • 1 a 1/5 sklenice lískových ořechů
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3/4 práškového cukru
  • 2 lžíce vysoce kvalitního kakaového prášku
  • 2 lžíce sójového prášku
  • 1/4 lžíce vanilky

A jak na to?

  1. Nejprve upečeme v troubě lískové oříšky a to při nejvyšší možné teplotě po dobu dvaceti minut. Nezapomeňte ale oříšky občas prohrábnout, budou se vám tak snáze oddělovat.
  2. Ještě za horka oříšky dáme do mixéru a necháme je rozemlít do hladké směsi. Postupně přidáváme také vanilku a trochu oleje.
  3. Jakmile nám vznikne „hrubé máslo,“ přidáme k směsi kakaový prášek, práškový cukr a sójový prášek a samozřejmě také zbytek oleje.
  4. Mícháme, dokud nedostaneme konzistenci hladké pasty.
  5. Můžeme si pochutnávat!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button