Recepty

Připravte si doma výborný francouzský tiramisu dort

Ingredience

těsto

  • 3 vejce
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • 2 hrnky silné kávy

náplň

  • 3 vejce
  • 300 g mascarpone
  • 75 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 50 g kakaa

makrónky (není nutné)

  • 1 bílek
  • 66 g moučkového cukru
  • 42 g mletých mandlí
  • 10 g krystalového cukru
  • 1 vaječný bílek
  • 5 g kakaa

Postup

Krok 1 Troubu si předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky s cukrem smícháme až do pěny. Přidáme vanilkový extrakt a promícháme. Smícháme mouku s kukuřičným škrobem a přidáme do žloutkové směsi. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a přidáme do směsi. Do kulaté formy vyložené pečicím papírem nalijeme těsto a pečeme zhruba 30 – 35 minut.

Krok 2 Necháme vychladnout a v polovině rozřízneme na 2 velké pláty. Pokapeme kávou

Krok 3 Pro přípravu náplně si smícháme vejce s cukrem. Pomalu přidáme mascarpone. Nakonec přidáme i smetanu na šlehání a vše vyšleháme v jemný krém.

Krok 4 Na první plát namažeme polovinu krému a přiklopíme druhým plátem.Pomažeme zbývajícím krémem a dáme alespoň na 2 hodiny chladit do ledničky.

Krok 5 Mezitím si připravíme makarónky. Smícháme moučkový cukr s mandlemi. Bílek si vyšleháme v jemný sníh a pomalu přidáme krystalový cukr. Do směsi vmícháme mleté mandle s cukrem. Směs musí být dokonale vyšlehaná. Nakonec přidáme i kakao. Na plech vyložený pečicím papírem vytvoříme několik malých koleček. Pečeme zhruba 10 minut při 150 °C.

Krok 6 Dort vytáhneme z ledničky, poprášíme kvalitní vrstvou kakaa a ozdobíme krásnými makronkami.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button