Recepty

Lehký salát s fazolkami je nejlepší dietní večeří

Večeře je důležitou částí dne, je to chvíli, kdy si chceme odpočinout a doplnit živiny správným jídlem – proč se tedy většina z nás odbývá tučnými a nutričně chudými pokrmy? Na správnou večeři vám bud stačit třeba i deset minut, chce to jenom najít vhodné suroviny. Nápadov pro vás má recept na lehkou a chutnou večeři v podobě salátu s fazolkami a vejci, který je pro vás to pravé. Je chutný, výživný a zabere vám minimum času – tak na co ještě čekáte?

Ingredience na salát:

  • 200g salátového mixu
  • 200g fazolových lusků
  • 6 půlek vařených vajec
  • 6 plátků slaniny nakrájených na kousky
  • 1 červená cibule nakrájená na polokroužky
  • 1 šálek krutonů

Ingredience na dresing:

  • 70g strouhaného parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvé citrónové šťávy
  • 1 lžučka dijonské hořčice
  • sůl a pepř

A jak na to?

  1. Dáme salátový mix do velké mísy a odložíme jej stranou.
  2. Uvaříme zelené fazolky ve vroucí vodě (budou stačit 3 minuty). Poté je opláchneme studenou vodou a necháme je vychladnout. Vychladlé je přidáme do salátu.
  3. Vejce, slaninu, nakrájenou cibuli a krutony dáme do salátové mísy. Připravíme si další misku a smícháme v ní parmezán, olivový olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, česnek a sůl a pepř. Mícháme, dokud není dresing úplně hladký. Chceme-li ho více tekutý, přidáme do něj lžičku oleje anebo vody.
  4. Nalijeme dresing na salát a řádně jej promícháme.
  5. Můžeme podávat!

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button