Recepty

Extra čokoládové muffiny ze šlehačkového těsta

Ingredience

  • 3 vajíčka
  • 135 g krupicového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 40 g holandského kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 210 g hladké mouky
  • 120 g hořké čokolády

double_chocolate_muffins_det15

 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky, pokud nemáte speciální plech na pečení muffinů, můžete použít silikonové košíčky. Čokoládu nakrájejte na malé kousky.
  2. Ve velké míse smíchejte vajíčka, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Pořádně promíchejte dokud směs nebude světle žlutá a nadýchaná. V jiné míse vyšlehejte smetanu do šlehačky.
  3. Do šlehačky přidejte kakao a opatrně promíchejte.
  4. Vzniklou smetanovou směs přidejte do první mísy k žlutému těstu a promíchejte, aby se vše spojilo.
  5. Přidejte mouku, prášek do pečiva a kousky čokolády (malé množství čokolády si nechte na finální posypání muffinků). Promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  6. Rovnoměrně rozdělte těsto do košíčků a vršek muffinů posypte zbylou čokoládou.
  7. Pečte cca 25 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed muffinku nebude čistá.
  8. Před podáváním nechte trochu vychladnout.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button