MasoRecepty

Grilovaná kuřecí prsa s ostružinovou polevou

Ingredience

Marináda

  • 2 hrnky rozmačkaných ostružin
  • 1 hrnek olivového oleje
  • 1/2 hrnek balsamika
  • trochu ostré omáčky dle vašeho výběru
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce steakového koření
  • 6 vykostěných kuřecích prsou
Poleva
  • 1/2 hrnku ledové vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 hrnku krupicového cukru
  • 1/4 hrnku balsamika
  • 1 hrnek ostružin

Postup

  1. Rozmačkané ostružiny dejte do uzavíratelného sáčku společně s olivovým olejem, 1/2 hrnku balsamika, ostré omáčky, 2 lžícemi cukru a steakového koření. Přidejte kuřecí prsa a pořádně vše protřepejte.
  2. Dejte do lednice aspoň na 4 hodiny a jednou za čas sáček otočte,aby se marináda rovnoměrně rozprostřela.
  3. Rozehřejte gril a položte na něj jednotlivá kuřecí prsa.
  4. Mezitím si připravte polevu – v menším rendlíku smíchejte ledovou vodu a kukuřičný škrob. Poté přidejte cukr, balsamiko a ostružiny. Vše zamíchejte a ostružiny postupně rozmačkejte. Za stálého míchání vařte přibližně 4 minuty do zhoustnutí.
  5. Kuře grilujte 3 až 5 minut z jedné strany, poté jej obraťte a pečte další 2 až 4 minuty.
  6. Servírujte ihned s lžící horké ostružinové polevy. Skvěle se hodí ke grilované kukuřici nebo rozmačkaným bramborám.

untitled-3

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button