Recepty

Světoznámý čokoládový dortík s tekutým vnitřkem – Lava cake

Ingredience

  • 230 g hořké čokolády
  • 3 vajíčka
  • 115 g másla
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/3 hrnku cukru
  • moučkový cukr na dozdobení

Postup

  1. Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte nad parou, nebo v mikrovlnce. Nechte zchladnout.
  2. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny, poté přidejte po jednom vajíčka. Dobře promíchejte.
  3. Do máslově směsi přidejte mouku a promíchejte.
  4. Nakonec přilijte zchladlou čokoládu a zamíchejte vše dohromady, až vznikne řidší čokoládové těsto.
  5. Vymažte keramické formičky máslem a každou vysypte trochou krupicového cukru.
  6. Naplňte formičky těstem, buď pomocí cukrářského sáčku, nebo lžíce.
  7. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte 10 až 15 minut. Záleží na velikosti formiček.
  8. Vyndejte z trouby a nechte 5 minut chladnout.
  9. Vyklopte dortík na talířek, posypte vršek moučkovým cukrem a ihned servírujte.

Videorecept

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button