MasoRecepty

Večeře na čínský způsob: Vaječné nudle s vepřovým masem a chřestem

Víte, jak na jednoduchou, chutnou a sytou večeři? Zkuste náš recept na čínské nudle jak je znáte, ale přece jenom trochu jinak. Pro dnešní večer si je můžete dopřát třeba s vepřovým masem a chřestem. A nezapomeňte na hlubokou pánev – v té bude vaše vaření pro dnešní večer ještě efektivnější!

Ingredience:

  • 200g vepřového masa
  • 200g vaječných nudlí
  • 150g chřestových fazolek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • zelenina podle vašeho výběru
  • sůl a pepř

A jak na to?

  1. Nejprve nakrájíme vepřové maso na tenké plátky.
  2. Připravíme si hrnec, zapneme sporák a začínáme vařit. Jakmile přijde voda do varu, přidáme k ní nudle.
  3. Oloupeme cibuli, česnek a papričku. Cibuli nakrájíme na malé kroužky a cibuli a česnek na malé kostičky.
  4. Na pánev dáme pár kapek rostlinného oleje a za vysokých teplot na nich smažíme nejprve vepřové maso. Po několika minutách snížíme teplotu a na pánev přidáme zeleninu. V příštích deseti minutách na pánev přihodíme i česnek a omáčku.
  5. Hotovou směs odstavíme ze sporáku a za tepla ji smícháme s nudlemi.
  6. Podáváme s nakrájenou zeleninou!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button