Dům a zahradaRady a tipyRecepty

Vejce – tipy a triky jak je připravit

Můžete s nimi udělat palačinky, omelety, vejce natvrdo, volské oko a podobně. Vajíčka jsou zkrátka pro snídani jako dělaná.

Jednoduchá a snadná příprava

Plusem je, že vejce si připravíte jednoduše a poměrně rychle. Nemusíte se bát, že vám takovéto snídaně zevšední, lze je připravit na milion způsobů, takže každý den bude snídaně jiná a výborná. My se s vámi dnes podělíme o vychytávky a nápady, které se ve spojitosti s vejci objevují. Chcete například jednoduše oloupat vejce uvařené natvrdo? Nebo připravit originální volské oko?

Pečené vejce je hitem

Vejce nemusíte nutně připravovat jen na oleji a sporáku, vyzkoušet můžete také troubu. Jednoduše je upečete. Doporučujeme použít formu na pečení muffinů, protože ta je pro tuto přípravu ideální. Vymažte jí máslem či troškou oleje a do jednotlivé formičky dejte syrové vejce. Osolte, opepřete a klidně můžete přidat něco navíc jako listy špenátu, sýr, rajče, papriku nebo šunku. Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte přibližně půl hodiny.

Žloutek od bílku

Také se trápíte s oddělením žloutku od bílku? Občas vám to prostě nevyjde a vy pracně lovíte žloutek z misky. Stačí obyčejná PET láhev. Do misky či mělkého talíře rozklepněte vajíčko a pomocí PET láhve vsajte žloutky dovnitř. Následně je přenesete, kam potřebujete!

Jednoduché loupání

Také si často nevíte rady s loupáním vajíček, která jsou uvařená natvrdo? Vždycky se vám nepodaří dobře oloupat a zůstávají vám ve skořápce často kusy uvařeného bílku. Co s tím? Vezměte malý kancelářský špendlík a vsuňte jej opatrně do skořápky. Poté dejte vejce vařit tak, jak jste zvyklí. Jakmile budete vejce loupat, uvidíte, jak skvělý výsledek to má!

Omeleta nejen na pánvi

Omeletu připravíte skvěle na pánvi, ale také v troubě. Máte doma vaflovač? I ten se skvěle hodí pro domácí a chutnou omeletu.

Servírování ladící oku

Připravujete volské oko, ale ne vždycky se vám líbí, jak se po pánvi celé rozteče? Usměrněte jej s pomocí formiček. Tak můžete připravit dětem veselé snídaně, kde vejce bude mít tvar květiny, čtyřlístku a podobně. Můžete využít také zeleninu, plátky papriky nebo cibule či obyčejný chléb.

Žloutek uprostřed?

Stalo se vám někdy, že žloutek vejce byl prakticky na jednom či druhém konci a vy jste nevěděli, co s tím? Potřebujete žloutek mít uprostřed? Snadná pomoc, položte vejce na bok a nechejte jej v takové poloze přibližně dvanáct hodin. Poté stačí jen uvařit.

Perfektní řez?

Také si lámete hlavu nad tím, jak vejce rozříznout přesně v půli? Použijte lžíci a nůž. Ten namočte ve vodě, krájení tak bude mnohem lepší a navíc se žloutek nebude lepit na nůž. Díky tomuto jednoduchému triku bude vejce rozříznuto v půli a bude vypadat opravdu perfektně!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button