Recepty

Slaný pečený koláč se štědrou porcí sýra

Ingredience

  • máslo na vymazání
  • 2 lžíce polenty
  • 2 hrnky malých květákových růžic
  • 1 hrnek brokolicových růžic
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velký pórek, nakrájený
  • 5 velkých vajec
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky papriky
  • 1/8 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • špetku mletého pepře
  • 3/4 hrnku strouhaného čedaru
  • 1/4 hrnku strouhaného parmesánu
    caulicake2

Postup

1. Předehřejte troubu na 175 °C, koláčovou formu vymažte máslem a vysypte polentou.
2. Přiveďte vodu k varu ve větším hrnci, přidejte květákové růžice a vařte 2 minutky, poté přidejte brokolici a vařte další minutu a půl. Slijte a promyjte zeleninu ve studené vodě.
3. Ve větší pánvi rozehřejte máslo a olivový olej, přidejte pórek a orestujte po dobu 8 až 10 minut, dokud nezměkne. Nechte zchladnout.
4.  Ve velké míse rozšlehejte vejce, přidejte mouku, prášek do pečiva, koření, sůl a pepř. Promíchejte. Přidejte pórek a oba sýry. Nakonec přisypte květák a brokolici a promíchejte tak, aby bylo vše spojeno.
5. Přendejte směs do připravené formy, rovnoměrně urovnejte a dejte péct na 25 až 30 minut nebo dokud nebude vršek koláče zlatavý.  Nechte aspoň 10 minut zchladnout, než budete koláč vyklápět a krájet.

caulicake3
caulicake1

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button