DezertyRecepty

3 recepty na nelámavé čokoládové polevy

Ingredience

1. recept

100 g másla
2 – 3 lžíce holandského kakaa
1 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky moučkového cukru
5 lžic mléka
několik kapek vanilkového extraktu

2. recept

150 g kvalitní hořké čokolády
1 lžíce holandského kakaa
1 hrnek cukru krystal (můžete nahradit třtinovým)
1/2 hrnku vody

3. recept

125 ml smetany ke šlehání
125 g hořké čokolády

Postup

1. recept

V hrnci na plameni nebo ve vodní lázni smíchejte 50 g másla, kakao, hladkou mouku, moučkový cukr a mléko.
Za stálého míchání zahřívejte, než se vše spojí.
Přidejte 50 g másla a vanilkový extrakt.
Pokud je hmota příliš hustá a tuhá, přidejte trochu mléka. Odstavte a použijte, jak potřebujete.

2. recept

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu. Vmíchejte kakao, cukr a 1/2 hrnku vody.
Za stálého míchání zahřívejte na mírném plameni, dokud směs nezhoustne.
Odstavte a použijte.

3. recept

Na mírném plameni (nebo ve vodní lázni) zahřejte v hrnci smetanu ke šlehání. Před tím, než bude smetana vřít, ji odstavte.
Vmíchejte čokoládu, tím se rozpustí.
Použijte na dort nebo řezy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button