Recepty

Výborný kuřecí smetanový paprikáš s rajčaty

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 větší kuřecí prsa nebo kuřecí stehna bez kosti, nakrájené na kostičky nebo nudličky
  • 1 cibule, nakrájená na jemno
  • 3 stroužky třeného česneku
  • 1 paprika, nakrájená na malé kousky
  • 2 lžíce mleté sladké papriky (koření)
  • sůl a pepř
  • špetka chilli (není nutné)
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru (můžete nahradit vodou s bujonem)
  • 420 g nakrájených rajčat
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/4 hrnku zakysané smetany
  • petrželová nať na ozdobu

Postup

Krok 1

V hrnci rozpalte olivový olej. Přidejte kousky kuřete a nakrájenou cibuli. Vařte 5 – 7 minut, dokud nejsou kuřecí kousky uvnitř hotové.

Krok 2

Vmíchejte papriku a česnek. Osolte, opepřete, okořeňte mletou paprikou a chilli. Promíchejte.

Krok 3

Vlijte kuřecí vývar a nakrájená rajčata. Přiveďte k varu.

Krok 4

V misce smíchejte mouku a zakysanou smetanu. Vmíchejte postupně do směsi s vývarem, aby nevznikly hrudky.

Krok 5

Snižte plamen a za občasného míchání duste 20 minut. Omáčka by měla díky mouce zhoustnout.

Krok 6

Před podáváním ozdobte petrželkou.

Krok 7

Podávejte s těstovinami, rýží nebo brambory.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button