Recepty

Delikátní a tradiční koláčky z Itálie

Ingredience

Toto množství ingrediencí vyjde na zhruba 36 koláčků.

Koláčky

  • 3/4 hrnku tuku (můžete použít olej, máslo nebo heru)
  • 3/4 hrnku cukru krystal
  • 3 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli

Poleva

  • 1/4 hrnku mléka
  • 2 polévkové lžíce roztátého másla
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 a 1/2 hrnku moučkového cukru
  • případně přírodní barvivo a cukr krystal (není nutné)

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 200°C. Ve velké míse smíchejte tuk a cukr.
  2. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a promíchejte.
  3. V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Suchou směs postupně vmíchejte do mokré směsi.
  4. Vyložte plech pečicím papírem. Pomocí lžic umístěte hrudky těsta (o průměru 3 cm) asi 2 cm od sebe.
  5. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 8 – 10 minut do světle hnědé.
  6. Vyjměte a nechte vychladnout.
  7. V menší míse smíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a moučkový cukr. Případně dobarvěte potravinářským barvivem.
  8. Polevou polijte vršky upečených koláčků, aby mohl zbytek stéct. Můžete posypat cukrem krystal.
  9. Nechte chladnout, dokud vše neztuhne.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button