Recepty

Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Ingredience

  • 2 větší jablka
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 karamelky (vyzkoušejte domácí karamelky)

Poleva

  • vanilková zmrzlina
  • karamelový topping
  • skořice

Postup

Sliced_Bloomin_Apple

  1. Dejte předehřát troubu na 190°C. Jablka rozkrojte na poloviny. Jednotlivé půlky pak nakrojte podle obrázku. Lžičkou vydloubněte jadřinec, nožem vykrojte dva kruhy. Poté jablko položte nakrojenou stranou na prkýnko a veďte řezy odshora dolů.
  2. Vložte jablka do zapékací mísy nakrojenou stranou nahoru a do každé díry po jadřinci vložte karamelku.
  3. V rendlíku rozpusťte máslo s cukrem, promíchejte a odstavte. Vmíchejte mouku a skořici. (To stejné můžete provést v mikrovlnné troubě.)
  4. Směs rovnoměrně polijte všechna jablka.
  5. Zapékací mísu s jablky vložte do předehřáté trouby na 25 – 30 minut. Pečení může trvat ještě déle, kontrolujte, dokud nejsou jablka měkká.
  6. Vyndejte z trouby a pomocí lžíce přesuňte jednotlivé kousky do misek.
  7. Jablka můžete ozdobit kopečkem vanilkové zmrzliny, polít karamelovým toppingem a posypat skořicí. Zmrzlina se na horkém karamelu bude rychle rozpouštět, proto doporučujeme jíst rychle nebo zmrzlinu umístit vedle jablka.

Postup Pečená jablka s karamelem a zmrzlinou

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button