Rady a tipyRecepty

8 vychytávek kulinářských bohů

Jen kulinářští bozi vědí, jak nakrájet jablko bez nože, oloupat vejce jediným pohybem anebo zabránit cibuli, aby je přivedla k slzám. Vědí, že se správnými triky není vaření utrpení, ale naopak velká zábava a často i elegantní podívaná. My vám přinášíme jejich osvědčené triky, abyste si i vy začali vaření náležitě užívat a stali se kulinářským bohem –  vaření je přece krásné!

1. Oloupat cibuli bez slz? Říkáte, že jste zkusili snad vše, včetně potápěčských brýlí a nic nefunguje. Sběhlé kuchařky a kulinářští bozi pro vás mají tento trik: Zkuste dát cibuli na patnáct minut do lednice před tím, než začnete vařit a uvidíte, jaký zázrak se stane. Cibule si na vás už zkrátka nikdy nepřijde!

2. Jogurtové dropsy jsou oblíbená a zdravá svačinka, zvláště milovaná mezi dětmi. A přitom jsou tak jednoduché: Dejte váš oblíbený jogurt do plastového sáčku nebo do cukrářské stříkačky a stlačte je, abyste vytvořili malou sušenku. Pak už jen zbývá dát je na jednu hodinu do mrazáku a zaručujeme vám, že si všichni pochutnáte!

3. Loupání vajíčka vám může také pěkně zavařit, kuchařinky ale mají jednoduchý trik i na toto. Vařené vejce oloupete snadněji, když do vroucí vody přidáte plátek citronu! Mimochodem, pokud zrovna nemáte citrón, poslouží vám stejně i trochu jedlé sody!

4. Čím nahradit vajíčko, pokud se chystáte péct koláčky nebo nějaké pečivo a najednou zjistíte, že vám doma došla? Pomůže vám banán. Říká se, že jeden banán platí za polovinu vejce. Zaručujeme vám, že chuť nebude o nic horší, ba naopak!

5. Tento trik ocení zejména všichni milovníci kávy a ti, co si nedokáží představit své ráno bez šálku voňavého espressa. Tajemství skvělé kávy je přidání špetky soly a skořice do mleté kávy před vařením. Sůl pomáhá zbavit hořkosti a skořice dodá výjimečnou chuť!

6. Pokud máte jenom jedno jablko, ale dva jedlíky, tak pro vás máme snadný způsob, jak ovoce rozdělit na dvě poloviny. Vezměte jablko do rukou a otáčejte, dokud nenajdete pohodlný bod pro vaše prsty. Pak už stačí jen zatlačit a jablko se samo rozdělí!

7. Jak si při nákupu vybrat tu nejchutnější papriku? To je snadné! Existuje totiž mužské a ženská paprika. Pokud na paprice vidíte hrboly tři, znamená to, že právě držíte v rukou „muže“. Jestliže má paprika hrboly čtyři, jedná se o „ženu“. A právě ženské papriky jsou mnohem sladší než ty mužské a jsou vynikající za čerstva i v jakémkoliv pokrmu.

8. Myslíte si, že nic lepšího než hranolky neexistuje? Máme tu pro vás novinku, která si vás získá daleko více! Zkuste toto: Udělejte v bramborách tenké řezy, posypte je olivovým olejem, do řezů přidejte plátky másla a opepřete a osolte podle chuti. Pak už je zbývá péct brambory po dobu čtyřiceti minut při 220 ° C a dobrota se může podávat na stůl! 

Přejeme vám Dobrou chuť!

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button