Rady a tipyZdraví

Ovoce a zelenina až 2x déle čerstvé…

Ovoce a zelenina jsou zdravé a chutné potraviny a obsahují mnoho vitamínů potřebných pro naše tělo. Není divu, že se jimi obklopujeme co nejvíce a to v jakékoliv jejich podobě – nejlepší jsou čerstvé, ale máme je rádi v nápojích anebo zapečené v dezertech. Problém s nimi je jediný – mohou se snadno zkazit a to někdy i za velmi krátkou dobu. Jak tomu můžeme zabránit? Jednoduše! Zkuste tyto osvědčené triky a ovoce se zeleninou vám vydrží až 2x déle!

Omyjte až před použitím

Možná se vám to zdá podivné, ale je to tak. Ovoce a zeleninu skutečně omyjte až před použitím – při opačném postupu z nich totiž odstraníte ochrannou vrstvu proti hnilobě a dlouho vám nevydrží.

Raději suché prostředí

Pro ovoce a zeleninu zvolte raději suché prostředí a to nejlépe v nádobě s papírovými utěrkami. Je to snadný způsob, jak se vyhnout vlhkosti, která podporuje kazivost potravin.

Jak skladovat avokádo?

Nezralé avokádo bychom měli umístit do nejlépe do tlustého papírového sáčku a nechat ho tam v klidu dozrát za pokojové teploty. Vyzrálému avokádu se zase bude dařit v lednici v plastovém sáčku.

Zabalte banánové stonky

V lednici banány svou čerstvost ztratí velice rychle – lépe se jim daří za pokojové teploty a aby vydržely, můžete něčím obalit jejich stonky.

Oddělte cibuli a brambory

Ukládejte cibuli a brambory odděleně, jinak vám začnou rašit z vaší zeleniny nepříjemné stonky!

Česnek a cibule mají rádi tmu

Nejlepším přítelem česneku a cibule je tma. Pokud nemáte k dispozici neosvětlený prostor, zkuste zeleninu umístit do papírových sáčků s malými dírkami.

 

 

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button