Recepty

Tip na jarní večeři: Salát s garnáty a rukolou

Nízkokalorická jídla nemusí chutnat špatně a jaro je ideální doba nejenom na jarní detoxy, ale právě na změnu životního stylu. Zatímco přes den můžeme sem tam popustit uzdu naších chutím, navečer by mě být naše strava spíše lehká a promyšlená. Takový lehký jarní salát s garnáty pro vás bude dobře stravitelným, ale přitom vám doplní potřebné živiny. Zkusíte ho také?

Budeme potřebovat:

  • 8 šálků baby rukoly
  • 450g velkých garnátů
  • 1 nakrájené avokádo
  • 4 lžíce kvalitního olivového oleje
  • citrónová šťáva z jednoho citrónu
  • 1 citrón nakrájený
  • hrubá mořská sůl
  • pepř

A jak na to?

  1. Nejprve dáme avokádo, garnáty a rukolu do jedné velké mísy.
  2. Do mísy mrholením přidáme polovinu olivového oleje, šťávu z citrónu a pepř a sůl podle chuti.
  3. Vše lehce promícháme a doplníme směs druhou polovinou olivového oleje, v případě potřeby opět přidáme trochu soli a pepře.
  4. Podáváme s nakrájeným citrónem!

Bylo to snadné, že? Přejeme vám dobrou chuť :)!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button