Recepty

Vyzkoušejte jedinečné bramborovo – špenátové bochánky

Také znáte výborné bramborové koláče? Spousta lidí je připravuje pravidelně a to jak na večeři, tak například na různé večírky, oslavy a podobně. Brambory mají rádi snad všichni, a proto jsou jídla z nich velmi oblíbená. Máte doma také v oblibě brambory? Pak vyzkoušejte tento úžasný recept!

Jednoletá plodina

Lilek brambor nebo častěji jen brambor je jednoletá plodina, který patří mezi nejvýznamnější zemědělské plodiny. Při pěstování nepotřebuje přehnanou péčí, adaptují se do mnoha prostředí. Využívají se nejen jako příloha (v podobě bramboráku, bramborové kaše, hranolek, pečených brambor a podobně), ale také jako součást koláčů a mnoho dalšího.

Připravte si i vy tento jednoduchý recept. Je rychlý a zvládne jej opravdu každý. Máte rádi špenát? Tak to si tento recept skutečně zamilujete! Bochánky vás překvapí svou příjemnou a bohatou chutí, na které si pochutnají nejen masožravci, ale naprosto všichni. Stanou se ve vaší rodině oblíbenými.

Hledáte-li nový recept na předkrm nebo chcete připravit rodině něco, co je nejen zdravé, ale také chutné a rychle hotové, čtete správný recept. Vyzkoušejte bramborovo – špenátové bochánky i vy. Nezabere vám to moc času!

Co budete potřebovat:

  • 500g vařených brambor, jemně nakrájených
  • 1 vejce
  • 1 na jemno nakrájená střední cibule
  • 250g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 šálky nasekaných hub pečárek (popřípadě můžete použít jiné)
  • 1 šálek strouhanky
  • Olivový olej na smažení
  • Smetana k podávání

Jak postupovat:

Smíchejte nakrájené brambory se smetanou a vejcem. Přidejte sůl a pepř. Následně přidejte strouhanku a vše jemně promíchávejte.

Na pánev dejte lžičku olivového oleje a smažte na něm cibuli, dokud neztratí svou barvu. Přidejte houby a vařte, dokud se všechna přebytečná kapalina nevypaří. Vmíchejte špenát a česnek. Přidejte sůl a nechejte chvíli vychladnout.

Směs špenátu a hub přidejte k bramborové směsi, promíchejte a formujte bochánky. Každý kousek smažte na olivovém oleji na střední teplotě po dobu dvou až tří minut.

Poté vytáhněte a podávejte s kysanou smetanou jako lahodný předkrm.

Zdroj

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button