Recepty

Dejte si vynikající nepečený koláč plný jahod!

Chcete všechny oslnit svým kuchařským uměním? Toužíte po nasycení vašich blízkých něčím dobrých, ale nechcete strávit přebytečné hodiny v kuchyni? Nebojte se, Nápadov pro vás má jednu věc, jeden delikátní recept na jahodový koláč se sýrem mascarpone a jogurtem. Zaručujeme vám, že se budete oblizovat jak Vy, tak také vaši hosté!

Budeme potřebovat:

  • 30 máslových sušenek
  • 2 lžíce změklého másla
  • 2 lžíce cukru (a jednu extra na posypání)
  • 12-15 jahod
  • 1/2 šálku mascarpone
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu pokojové teploty
  • 1/4 šálku moučkového cukru

A jak na to?

  1. Nejprve rozdrtíme sušenky a to ručně anebo pomocí kuchyňského robotu.
  2. K rozdrceným sušenkám přidáme máslo a 2 lžíce cukru. Mícháním dostaneme křupavou směs.
  3. Do koláčové formy směs rovnoměrně rozvrstvíme a umístíme ji asi na jednu hodinu do lednice.
  4. Po jedné hodině formu vyndáme z lednice na pustíme se do krájení jahod na libovolně tlusté plátky a posypeme je cukrem. Necháme je vychladit po dobu patnácti minut.
  5. V jiné míse smícháme mascarpone, jogurt a práškový cukr.
  6. Na sušenkový základ nejprve naneseme část směsi bez jahod a na ni vrstvíme zbytek směsi smíchaný s 2/3 nakrájeného ovoce.
  7. Koláč ozdobíme jahodami a můžeme trochu posypat cukrem. Necháme ho v lednici alespoň po dobu 4 hodin.
  8. Přejeme vám dobrou chuť!

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button