Recepty

Dortová senzace: Levhartí dort s čokoládovým krémem

Ingredience

  • 240 g másla, pokojové teploty
  • 200 g moučkového cukru
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balení kypřícího prášku
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička kakaa
  • oranžové potravinářské barvivo

Krém

  • 500 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g rozpuštěné čokolády

Postup

  1. Vyšlehejte máslo společně s cukrem do pěny. Přidejte po jednom vejce a vanilkový extrakt. Přidejte mouku, kypřící prášek a promíchejte. Vlijte mléko a vymíchejte dohladka.
  2. Rozdělte těsto na tři části. Do jednoho přidejte kakao, do druhého pár kapek barviva a třetí nechte neobarvené.
  3. Vymažte dortovou formu máslem. Na dno nalijte trochu neobarveného těsta, poté udělejte několik kruhů oranžovým těstem a pak stejně kakaovým. Mezeru vyplňte a překryjte zbývajícím bílým.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 30 až 35 minut. Záleží na vaší troubě.
  5. Smíchejte změklé máslo, cukr a rozpuštěnou čokoládu a vyšlehejte do krémové konzistence.
  6. Namažte krémem jednotlivá patra dortu a poté celý povrch. Dejte dort chladit do lednice. Mezitím si vytvořte gepardí skvrny.
  7. Levhartí skvrny vytvoříte tak, že rozpustíte tmavou a světlou čokoládu nad parou. Tmavou čokoládou namalujte obrys skvrny a nechte zaschnout. Poté vyplňte vnitřek bílou čokoládou a opět nechte zaschnout. Ideální je skvrny malovat na pečící papír, jdou pak pohodlně odloupnout.
  8. Ozdobte dort skvrnami a dejte do lednice aspoň na 2 hodiny.

TIP: Pro dort vypadající stejně jako na fotkách, je třeba udělat tři vrstvy korpusu. Rozpis receptu je na jedno patro.

XNEqWhAD67w
fUoJWRRrA_Y

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button