Recepty

Marinované vepřové plecko s koriandrem a česnekem

Ingredience

  • 3/4 hrnku extra-panenského olivového oleje
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 3/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
  • 1/2 hrnku čerstvé limetkové šťávy
  • 1 hrnek koriandru, jemně nasekaného
  • 1/4 hrnku čerstvě posekaných mátových lístků
  • 8 stroužků česneku, nadrcených
  • 2 lžičky oregana
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř
  • přibližně 1,5 kg vepřového plecka, vykostěného

Postup

  1. V mixéru nebo food procesoru smíchejte pomerančovou šťávu, korindr, mátu a rozmačkaný česnek. Mixujte dokud není vše jemně pokrájené. Nalijte směs do uzavíratelného sáčku společně s olejem, kůrou, limetkovou šťávou, oreganem a kmínem.
  2. Umístěte zavřený sáček s kořením na noc do lednice.
  3. Předehřejte troubu na 210 °C Umístěte pečící rošt na plech s vyšším okrajem.
  4. Položte plecko na rošt a polijte marinádou. Opepřete a osolte dle chuti.
  5. Pečte 30 minut, maso by mělo lehce zhnědnout.
  6. Snižte teplotu na 180 °C a dopékejte další hodinu a 20 až 30 minut, nebo dokud maso nebude mít uvnitř teplotu 160 °C.
  7. Přendejte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte odpočívat aspoň 20 minut.
  8. Krájejte proti vláknům a podávejte.

IMG_8901

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button