Recepty

Domácí müsli tyčinky s chia semínky, bez éček a zbytečného cukru

Potřebujeme

  • 1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
  • 1/2 hrnku nahrubo nasekaných ořechů (vlašských, pekanových, lískových…)
  • 1/4 hrnku nevařené quinoy
  • 1/4 hrnku chia semínek
  • 140 g arašídového másla
  • 1/3 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 hrnku surovin dle chuti – čokoládových kousků, sušených třešní, rozinek, sušených nasekaných datlí

The-best-healthy-granola-bar-recipe-No-Bake-Chia-Bars-made-with-peanut-butter-and-honey-600x805

Postup

Krok 1

Volitelné: předehřejte troubu na 180 °C. Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřete vločky, ořechy, quinou a chia semínka. pečte, dokud není směs lehce nahnědlá, okolo 10 minut.

Krok 2

Zapékací mísu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem a lehce vymažte olejem.

Krok 3

V rendlíku rozpusťte arašídové máslo s medem, poté sundejte z plotny, přidejte vanilku, skořici a sůl.

Krok 4

Ve větší míse promíchejte vločky, quinou, ořechy a chia semínka, vlijte máslo z rendlíku a vše spojte dohromady. Vmíchejte vaši zvolenou ingredienci (čokoládu, datle, višně…).

Krok 5

Směs přemístěte do zapékací mísy. Pomocí stěrky rozprostřete a upevněte směs rovnoměrně v míse. Poté vložte aspoň na 2 hodiny do lednice.

Krok 6

Nakrájejte na tyčinky a servírujte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button