Rady a tipyRecepty

Fantastické tymiánové brambory s parmezánem

Brambory jsou v zásadě velice jednoduché, ale jen si připomeňme, kolik z nich můžeme vytvořit lahodných jídel…Existuje více než tisíc pokrmů z této lahodné zeleniny: bramborové kaše, bramborové placky, hranolky, kuličky, brambory na smetaně a další – a každý z nich chutná prostě skvěle. My jsme pro vás připravili jeden z nejlepší bramborových receptů – a také jeden z nejméně nákladných a nejlevnější. A co víc? Zvládne ho připravit i naprostý začátečník. Tak tedy s chutí do toho!

Budete potřebovat:

  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 25g parmezánu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 8-10 středně velkých brambor

A jak na to?

  • Předehřejte troubu na 190°C a nakrájejte brambory na  tenké plátky

  • Dejte brambory spolu s máslem, nastrouhaným parmezánem, tymiánem, česnekem, solí a pepřem do velké mísy. Vše dobře promíchejte

  • Vymažte formičky na muffiny máslem

  • Naplňte formičky až po okraj bramborovými plátky a posypte pepřem

  • Pečte brambory asi po dobu jedné hodiny. Po vyjmutí nechte nejméně pět minut chladnout a poté je opatrně vyjměte. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button