Recepty

Recept na nejlepší Ceasar salát

Není divu, že se tento lahodný pokrm jmenuje Ceasar. Chutná totiž přímo královsky. V minulém století si ho zamilovali zejména Američané, brzy si ale získal oblibu po celém světě. Je totiž lehký, svěží, se slaninou a skvěle zasytí a poslouží jako hlavní chod. Také ženy se starostí o linii si ho mohou v restauraci objednat naprosto bez výčitek. Tato naprosto jedinečná složka každého menu by měla zůstat nepozměněná. Proto vám dnes přinášíme tradiční recept, který si dnes večer můžete ukuchtit třeba k nějakému tomu dobrému vínku. Přejeme vám všem dobrou chuť!

Budeme potřebovat:

Salát
Zelený tvrdšího typu
100 g
Slanina
50 – 100 g
100 g
Parmazán
Strouhaný nebo plátkový
Veka
Nebo toustový chléb
2 plátek
Vejce
Podle porcí
1 ks
Dresing
Ančovičky 1 lžíce
Vejce 2 ks
Olej
Pepř mletý
Hořčice
Malá
1 lžička
Parmazán
Najemno nastrouhaného
1 lžíce
Citronová šťáva
Z jednoho citronu

A jak na to?

Plátky veky dáme na plech, posolíme, popepříme, pokapeme olivovým olejem, vedle položíme plátky slaniny a dáme společně opéct do trouby do křupava.

Připravíme dresing: do mixéru dáme 2 vejce, špetku soli a špetku cukru, zapneme mixér a pomalinku přiléváme olej, až do zhoustnutí. Pokud nám majolka houstne, můžeme přilévat už potom rychleji, potom postupně přidáváme ostatní ingredience – ančovičky, hořčici, pepř, parmezán, citronovou šťávu. Nesolíme, ančovičky jsou slané dost.

Potom ve větší míse smícháme nakrájený nebo natrhaný salát, plátky parmezánu, kostičky opečené veky a na kousky pokrájenou opečenou slaninu. Přidáme tolik dresingu, kolik chceme a lehce rukou promísíme.

Servírujeme do hlubokého talíře, vytvoříme jako kopeček a na vrch dáme vajíčko, které připravíme: v malém kastrůlku uvedeme do varu vodu, sůl, ocet, do vroucí vody rozklepneme vajíčko a povaříme jen velmi krátce 30 vteřin (mělo by se jakoby zabalit, bude z něj taková kulička). Na vrch salátu můžeme ještě přidat dresing. Můžeme také podávat s kousky opečeného kuřete.

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button