Recepty

Skvělá rajčatová polévka, která chutná dobře i za studena!

Pozor, polévková sezóna ještě nekončí! Ačkoliv to posledních pár dní na většině místech republiky vypadala, že se zima blíží ke konci, podle meteroologů je opak pravdou. Zimní radovánky a chladné počasí si nejspíš ještě nějakou dobu užijeme a podle našich babiček i odborníků není jako prevence proti nachlazení lepšího pomocníka než-li dobrá hustá  polévka. Tak proč dnes večer jednu nezkusit k večeři? Máme pro vás recept na hustou polévku plnou rajčat, kterou si prostě musíte zamilovat. Přejeme vám mnoho štěstí při vaření!

Budeme potřebovat:

  • 750g nejlepších rajčat
  • 3 červené papriky
  • 1 červenou cibuli
  • 6 stroužků česneku
  • 500ml zeleninového vývaru
  • hrstku čerstvé bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Tabasco omáčku podle chuti
  • sůl a pepř podle chuti

A jak na to?

  1. Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli na 4 kusy a oddělíme hřebíček z česneku.
  2. Omastíme papriky olivovým olejem a dáme je na vymazaný plech.
  3. Na plech si připravíme také nakrájená rajčata, cibulku a česnek. Nakonec zeleninu ještě pokapeme olivovým olejem a osolíme a opepříme.
  4. V předehřáté troubě naši zeleninu pečeme po dobu 35-40 minut na 180°C.
  5. Necháme zeleninu vychladnout. Z paprik odebereme semínka a česnek oloupeme.
  6. Dáme všechny přísady do mixéru, přidáme omáčku a sůl a pepř a zalijeme je vývarem.
  7. Nakonec můžeme polévku prohřát v hrnci anebo si ji dát za studena jen tak s pečivem – chutná skvěle v obou variantách!

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button