Recepty

Nejlepší palačinky, které zvládne i kuchař začátečník

Každý má rád palačinky, už jen proto, že jsou tak snadné a úžasně sladké. Pro začátečníka ale může být dokonalá palačinka pěkným oříškem: těsto se může zdát moc lepivé anebo se nám palačinky na pánvi potrhají. My jsme pro vás ale našli recept, který je pro začátečníky úplně ideální. Zaručujeme vám, že vaše palačinky budou měkké a nadýchané – a budou chutnat skvěle snad s čímkoliv. Tak tedy vzhůru do vaření!

Budeme potřebovat:

  • 300ml vroucí vody
  • 300ml mléka
  • 3/4 šálku mouky
  • 3/4 šálku škrobu
  • 2 vejce
  • 1,5 lžíce másla
  • 1,5 lžíce cukru
  • Půl lžičky soli
  • Vanilku

A jak na to?

  1. Vyšleháme vajíčka s cukrem a přisypeme trochu soli a vanilku.
  2. Za stálého míchání postupně přiléváme mléko a škrob.
  3. Přidáme do směsi změklé máslo a převařenou vodu (naléváme opatrně), směs opět řádně promícháme.
  4. Těsto na palačinky necháme asi 30 minut odpočinout, nejlépe v lednici.
  5. Teď už postupujeme podle známého postupu: nalijeme tenkou vrstvu těsta na pánev a necháme ji rozprostřít. Palačinku smažíme několik minut z jedné a několik minut z druhé strany.
  6. Po dosmažení nám zbývá už jen vybrat naše oblíbené dochucovadlo – někdo má rád palačinky s medem, jiní dávají přednost tvarohu.
  7. Dobrou chuť!

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button