MasoRecepty

Vynikající lahodné masové kuličky s mozzarellou

Ingredience

  • 1/2 kg mletého masa (krůtí nebo hovězí)
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1 lžíce omáčky Worcestr
  • 1 stroužek třeného česneku
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 3/4 lžičky sušeného oregana
  • špetka soli
  • špetka mletého pepře
  • 110 g sýra mozzarella, nakrájený na kostky
  • nastrouhaný sýr mozzarella nebo jiný (např. Gouda) pro posypání hotových kuliček
  • 3 hrnky omáčky Marinara (můžete nahradit jakoukoliv rajčatovou omáčkou)
  • olej na smažení

Je samozřejmě na vás, jaké použijete koření. Pokud máte, můžete použít čerstvé bylinky namísto sušených.

Postup

Krok 1

Ve velké míse smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, omáčku Worcestr, česnek, bazalku, oregano, sůl a pepř. Pro lepší promíchání doporučujeme prohnít rukama.

Krok 2

Pomocí lžíce si vždy oddělte část masové směsi, vložte kostku mozzarelly a uválejte maso kolem mozzarelly (jako obalované knedlíky). Vytvořte takto masové kuličky z celého množství masa.

Krok 3

Rozehřejte velkou pánev a rozpalte na ní olej. Dejte kuličky na pánev a osmažte je z každé strany vždy 2 minuty.

Krok 4

Zalijte kuličky omáčkou Marinara a ztlumte plamen.

Krok 5

Pánev zakryjte pokličkou a duste kuličky po dobu 10 minut.

Krok 6

Před podáváním posypejte kuličky strouhanou mozzarellou nebo jiným sýrem .

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button